Nazdar...idem predat zadny naboj a potrebujem poradit ako mam vybrat kazetu a osku z naboja.......neviem ako sa to robi tak sa ani nepokusam.
A druha vec,ked menim naboj mal som na 10mm osku a idem davat na 135 tak musim menit aj spice???
Diki
A druha vec,ked menim naboj mal som na 10mm osku a idem davat na 135 tak musim menit aj spice???
Diki
06.02.2010 21:09
palmeXman:
Nazdar...idem predat zadny naboj a potrebujem poradit ako mam vybrat kazetu a osku z naboja.......neviem ako sa to robi tak sa ani nepokusam.
Diki
Davas to na 10 x 135mm..??? Teraz mas aky..? 10 x ..?Kazetku asi len tak nezhodis..Bude asi potrebovat org. nadstavec..(podla toho jak to mas dotiahnute)JA som min. tu kktiny co drzi kazetku vybijal s plochym srubovakom..Slo to... Ked sa pozries na kazetku..Na ten najtatzsi prevod..Z predu tej kazety mas taku kktiny ktoru potrebujes odsrubovat.A ptm kazetu normalne vyberies... POzri si ten link..Tam je to ta cervena cast...
http://www.kandrac.net/bike/technika/img/retezy/kazeta_sram_pg990.jpg
[Naposledy editoval macko11, 06.02.2010 21:23]
I am Specialized!!! (-:
06.02.2010 21:19
Moja situacia je taka,ze idem kupovat novy fullko ram.....a ten naboj konkretne Shimano M475 Disc idem predat prec,pretoze na vsetky tie lepsie fullka idu naboje s minimalne 12mm oskou.......tak sa ho potrebujem zbavit.....spice by som vybral aj sam,len ten naboj ma sere ze ako osku aj tu kazetu dostat vonku......
A kazetu tam mam Shimano Acera 8-rychlostnu.....ak ti to pomoze
A kazetu tam mam Shimano Acera 8-rychlostnu.....ak ti to pomoze
[Naposledy editoval palmeXman, 06.02.2010 21:28]
06.02.2010 21:26
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/vymena-unasece-pastorku/
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/vymena-zapouzdrenych-lozisek-naboj-kola/
Tu kazetu si budes musiet uchytit..Lebo sa ti bude pretacat..Byt tebou najprv si zistim aky ram beriem..Napr. Dema,Bighity maju 10x135mm....
Osku chces preco vybrat..? Jaku mas osku rychloupinak ci si to prerobil na matice...?
Ak mas niejaku staru retaz tak ju obmotuj okolo kazety a niekde uchyt..A ptm zober niejaky plochy srubovak+kladivo a zacni to vybijat...(Ked to bude ale silno drzta nemas sancu..Budes potrebovat ten org.nadstavec).. Ja som to robil tak ze som obmotal tu kazetu so starou retazov ..Ptm tu retaz obmotal o branu(nic ine som po ruke nema..
) A s kamosom ja z 1 strany on z druhej strany sme tu kktiny zacali vybijat.. Nevyzeralo to najepsie.. Ale hlavne je ze sme kazetku dostali prec z kolesa..
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/vymena-zapouzdrenych-lozisek-naboj-kola/
Tu kazetu si budes musiet uchytit..Lebo sa ti bude pretacat..Byt tebou najprv si zistim aky ram beriem..Napr. Dema,Bighity maju 10x135mm....
Osku chces preco vybrat..? Jaku mas osku rychloupinak ci si to prerobil na matice...?
Ak mas niejaku staru retaz tak ju obmotuj okolo kazety a niekde uchyt..A ptm zober niejaky plochy srubovak+kladivo a zacni to vybijat...(Ked to bude ale silno drzta nemas sancu..Budes potrebovat ten org.nadstavec).. Ja som to robil tak ze som obmotal tu kazetu so starou retazov ..Ptm tu retaz obmotal o branu(nic ine som po ruke nema..
[Naposledy editoval macko11, 06.02.2010 21:43]
I am Specialized!!! (-:
06.02.2010 21:35
Kutyil s.r.o
Chod do nejakeho cykloobchodu a pytaj si stahovak na kazetu...srubovakom znicis tu maticu
06.02.2010 22:40
misoR:
Kutyil s.r.oChod do nejakeho cykloobchodu a pytaj si stahovak na kazetu...srubovakom znicis tu maticu
No ja som to praveze vobec neznicil..Ked pojdes do shopu rovno im to tam nechaj..Keby si si chcel vsetky veci kuupit tak ta to vijde celkom dost,,,
A aj keby sa podarilo odje. 1-2zubky...Tak stale tam mas po kkt dalsich..
[Naposledy editoval macko11, 07.02.2010 09:26]
I am Specialized!!! (-:
06.02.2010 23:10
to ta zabije kupit kluc od longusu za 2€
neviem preco ale originalne nastroje su vzdy lepsie... 
temna strana smetisko a 6 sposobova hojdacka + dvojnasobne tuctova macocha 

07.02.2010 10:10
Ty kks stokorunovy kluc na kazetu niekoho zabije, ked ti dojde nova kazeta tak ju budes zas naklepavat srobovakom ?
.... Utekaj do bikoveho obchodu a vypytaj si kluc na shimanacku kazetu bez domov a za 5 minut to mas dole...
Devilwork Necromancer n 888 VF ´05
07.02.2010 11:42
pohoda to ma urcite nezabije........ale ako citam tak na dema a big hity idu do zadu naboje 10x135mm???
Tak to mi asi bude pasovat aj moj stary naboj nie????myslim ten Shimano M475 Disc.......bude mi apsovat??a kde sa mera priemer.......viem ze 10je oska ale 35 je co???sirka naboja??
Tak to mi asi bude pasovat aj moj stary naboj nie????myslim ten Shimano M475 Disc.......bude mi apsovat??a kde sa mera priemer.......viem ze 10je oska ale 35 je co???sirka naboja??
07.02.2010 12:46
palmeXman:
pohoda to ma urcite nezabije........ale ako citam tak na dema a big hity idu do zadu naboje 10x135mm???
Ked tam mas rychloupinak...Nvm ci ju nemas 9mm...Ale to sa da vymeit(ale mal by pasovat v pohode aj RU) 135mm to je celkova ta dlzka osky(SIRKA OSKI) ktoru vkladas do ramu... 10mm je hruba..Najprv si zries ram a ptm koleso..
[Naposledy editoval macko11, 07.02.2010 12:54]
I am Specialized!!! (-:
07.02.2010 12:53
ved hej hej pohoda to je logicke ze prv ram

Ale moj problem je v tom,ze predavam stary ram a ci ho mam dat aj s nabojom alebo si mam nechat cele koleso.....o to sa mi jedna.......
Ale moj problem je v tom,ze predavam stary ram a ci ho mam dat aj s nabojom alebo si mam nechat cele koleso.....o to sa mi jedna.......
07.02.2010 13:25
palmeXman:
ved hej hej pohoda to je logicke ze prv ram
Tak to ti asi nepomozem..Neviem ci uz mas vyhliadnuty niejaky ram..Alebo ...Ked tak ho predaj komplet..Kupis novy ra full..A ked tak si pories djky poriadny naboj... Nvm je to na tebe...
I am Specialized!!! (-:
07.02.2010 14:47
hej hej jasne uz mam nieco vyhliadnute.......rozhodujem sa ci demo ale glory dh.........a ked nebudu peniaze tak asi big hita.......
Ale podla mna to demo bude investicia na velmi dlho...nechcem menit ram kazdu sezonu..a co sa tyka naboja,ked pasuje ten stary co teraz mam nema cenu ho vymienat....neskor ked bude dost penazi kupim aj ten zadny naboj novy....tak to mam naplanovane
Co sa tyka toho predania,nemam v umysle predta cely bajk......predam vidlu a ram....a z bazaru chcem kupit nejake demo.....a nejaku 88alebo boxxerku...vyjde ma to lacnejsie ako keby som kupoval cely bajk z bazaru..a este bude co na nom vymienat.....lebo vecsinou si nekupuju dema do obchodu a naspet

Myslim tym opotrebovanie komponentov......
Ale podla mna to demo bude investicia na velmi dlho...nechcem menit ram kazdu sezonu..a co sa tyka naboja,ked pasuje ten stary co teraz mam nema cenu ho vymienat....neskor ked bude dost penazi kupim aj ten zadny naboj novy....tak to mam naplanovane
Co sa tyka toho predania,nemam v umysle predta cely bajk......predam vidlu a ram....a z bazaru chcem kupit nejake demo.....a nejaku 88alebo boxxerku...vyjde ma to lacnejsie ako keby som kupoval cely bajk z bazaru..a este bude co na nom vymienat.....lebo vecsinou si nekupuju dema do obchodu a naspet
07.02.2010 14:59
PROSIM o rychlu pomoc!!!
Musim dat dole kotuc z naboja cim skor a pri odskrutkovani sa mi na jednej srubke strhal zavit...skusal som to aj z imbusom no nic..neviete ako mam dat dole tu posratu jednu srubku??........potom na ten isty naboj chcem dat iny kotuc tak nechcem tej srubke odbit hlavu alebo odrezat....
Musim dat dole kotuc z naboja cim skor a pri odskrutkovani sa mi na jednej srubke strhal zavit...skusal som to aj z imbusom no nic..neviete ako mam dat dole tu posratu jednu srubku??........potom na ten isty naboj chcem dat iny kotuc tak nechcem tej srubke odbit hlavu alebo odrezat....
07.02.2010 16:29
Ja som to robil kamarátovi a to tak že sme na to dali obyčajný olej na varenie trošku sme sa snažili stým krútiť nechali to jeden deň odstáť a rano bola dobreže sama vonka
ale ak toto nepomôže tak by si mal mať doma ešte dáke väčšie nádstavce a tým si to odkrúť zaručene to musí ísť
Ak pomohlo napíš 
07.02.2010 17:20
Slovak action sports network