Choď na stranu 1Choď na stranu 012Choď na stranu 2Choď na stranu 2
dohen
Príspevkov: 12
Kupil som novy author A-RH.Nie som spokojny s geometriou ramu.Pri jazde po ceste na tomto bicykli sa mi naklana viac na pravu stranu.Tym padom vidim predne koleso nie z vrchu,ale z laveho boku.Riesil som to ciastocnym pootocenim sedla- smerom na pravo od predstavca volantu.
NEVIETE V COM MOZE BYT PROBLEM a kde na Slovensku by mi zmerali geometriu ramu?Nechce sa mi ho vlacit do roboty na risovaciu platnu.
Premeral som si ram/v ramci mojej technickej dostupnosti doma/ a vyzera rovny.
Bol som na servisnej prehliadke a v predajni mi vycistili sedlovku od naliatku farby,no zial to nepomohlo.
Bicykel este nebol jazdeny v terene.Mam 35 rokov a odmalicka sa venujem tomuto sportu.Zodral som niekolko bicyklov medzi ktorymi bol aj Author Norfolk stx rc, na ktory nemozem povedat zle slovo.
Na buduci tyzden ho idem dat reklamovat. Dakujem za odpovede
07.02.2010 16:57
exitusex
Od: SNV
Príspevkov: 179
Wau o niecom takom pocujem prvy krat :blink: no neverim ze budes mat chybnu geometriu,skor nieco zle nastavene na biku ako sikmo volant,skus sa pohrat s tym,na reklamacii pochybujem ze to uznaju.. neviem ako ostatny ale fakt zla geometria to nemoze byt
07.02.2010 18:44
halo
Od: BA...
Príspevkov: 340
tiez nemyslim ze by bola chybna geo ramu. Najprv by som preveril ine moznosti, napriklad ci su kolesa presne v strede vidlice/zadnej stavby, tiez sa mohlo stat ze oska kolesa nezapadla poriadne do ramu/vidlice, moze sa stat ze na dosadzacich plochach osiek ostala farba (vela farby). Samozrejme neda sa vylucit aj vada ramu, ale najprv by som skusil vycerpat vsetky ostatne moznosti.
bike, fmx, cars, weapons, girls
07.02.2010 20:02
dohen
Chcem dat ten bicykel premerat nejakemu odbornikovi,aby som zbytocne nestracal cas a nervy reklamovanim.Riadidla som nastavoval niekolko krat kolmost na koleso aj roztec na strany.
"fakt zla geometria to nemoze byt" uvedomujem si,ze ten bicykel je kratsi a nestabilnejsi,ako ten co som mal pred nim,ale napriek tomu cosi nie je v poriadku.Ak viete o niekom kto ma stolicu na meranie dajte mi kontakt.Dakujem
07.02.2010 20:10
dohen
ako prve som mal vonku kolesa a znova nahodil.Na oko su rovnomerne ulozene vo vidle.Skusim este dat vymenit predstavec.
[Naposledy editoval dohen, 07.02.2010 20:13]
07.02.2010 20:13
construct
Od: BA - DNV
Príspevkov: 177
icondohen:
Kupil som novy author A-RH.Nie som spokojny s geometriou ramu.Pri jazde po ceste na tomto bicykli sa mi naklana viac na pravu stranu.Tym padom vidim predne koleso nie z vrchu,ale z laveho boku.Riesil som to ciastocnym pootocenim sedla- smerom na pravo od predstavca volantu.
NEVIETE V COM MOZE BYT PROBLEM a kde na Slovensku by mi zmerali geometriu ramu?Nechce sa mi ho vlacit do roboty na risovaciu platnu.
Premeral som si ram/v ramci mojej technickej dostupnosti doma/ a vyzera rovny.
Bol som na servisnej prehliadke a v predajni mi vycistili sedlovku od naliatku farby,no zial to nepomohlo.
Bicykel este nebol jazdeny v terene.Mam 35 rokov a odmalicka sa venujem tomuto sportu.Zodral som niekolko bicyklov medzi ktorymi bol aj Author Norfolk stx rc, na ktory nemozem povedat zle slovo.
Na buduci tyzden ho idem dat reklamovat. Dakujem za odpovede

chalan ty si robis p**u alebo to myslis vazne? :confused:
07.02.2010 21:01
Roman Laskovič (ramcak)
Od: Poprad, Slovenská republika
Príspevkov: 949
no skus slovenských výrobcov rámov,kedze zvaraju rami tak musia mat stolicu a na nej by nemal byt problem premerat ram,ale mozem sa mylit.
http://www.darksidezoo.com/
http://www.dw-cycles.com/
to je moj typ.

construct myslis ze je nerealne kupit ram s vadnou geo???
[Naposledy editoval ramcak, 07.02.2010 21:11]
dh,fr
07.02.2010 21:06
dohen
contruct-vidim,ze sa rozumies danej teme,jazdis a prezil si vela padov,zial nie bez nasledkov.
08.02.2010 04:51
l_laco
Od: Bojnice
Príspevkov: 5
Tak o takom niečom som ešte nepočul ... nič v zlom ale nemáš náhodou zdravotný problém s rovnováhou ..?
Ale k veci ... pokiaľ máš obe kolesá nasadené v pätkách dobre a sú vystredené v strede vidlice a zadnej stavby v ráme tak by som hľadal chybu v krivej vidlici, myslím v krivom spoji pri korunke vidlice a krku vidlice ... ak máš niekoho kto ti požičia inú vidlice skús to prehodiť ... nie je to až toľko roboty. No a ešte by som si dobre pozrel sedlovku ... tiež či nie je ohnutá do jednej strany.
Je tu ešte možnosť že je krivo privarená hlavová trubka, ale netuším ako by si to zistil .... Asi by som najskôr skúsil vymeniť tú vidlicu, prekontrolovať to, ak aj potom bude koleso rivo, ak to pekne zlož a choď to ukázať predajcovi ... nech to vyreklamuje.
08.02.2010 10:43
dohen
Laco kebyze mam zdravotny problem s rovnovahou,alebo dlhsiu nohu ci ruku, tak sa podobne pri jazde spravaju aj ostatne bicykle co mam doma.Tie stare bike som nevyhodil,1.ale bojim sa s nimi jazdit v terene,2.potreboval som jeden na detsku sedacku.
Nechcem hanit znacku,chcem mat len radost z jazdy za tie prachy.
PS:Nechcem sparat do toho bicykla a vymienat vidlu,chcem nech sa na to pozre odbornik,alebo nech sa nato pozru vo vyrobnej fabrike.
Robil som vo viacerych firmach zo zelezom a v ani jednej nemali 100percentnu kvalitu kazdeho vyrobku,takze aj nova vec moze byt nevyhovujuca.
08.02.2010 16:09
dohen
MEDVED nepojdes nahodou v najblizsej dobe smerom na PB,ZA.Mohol by si ten bicykel posudit.
08.02.2010 19:21
construct
icondohen:
contruct-vidim,ze sa rozumies danej teme,jazdis a prezil si vela padov,zial nie bez nasledkov.

no ako najazdil som uz toho velmi vela, chvala bohu ze padov vela nebolo, a dokonca ani nepatrim medzi obvyklych prudicov na tomto fore, ale jednoducho mi to nedalo nespytat sa, ci to vlastne myslis vazne. to keby mi niekto povedal, ze si kupil auto a boci mu do strany tak mu po eliminovani beznych zavad ako tlak v pneu alebo zadrhnute brzdy naozaj odporucim na geometriu. ak mi ale niekto tvrdi, ze sa mu jednostope vozidlo naklana na stranu kvoli geometrii, tak je asi na mieste otazka, ci by si nemal porozmyslat o dokladnej mentalnej a psychickej hygiene. totiz fyzika nepusti, to by si musel mat ram krivy niekolko (mozno aj desiatok) centimetrov (co by si zistil aj volnym okom), aby si pozoroval nejaky naklon :scared: podla mna si len typicky vecny stazovatel a neunavny hladac zavad ;)
[Naposledy editoval construct, 09.02.2010 00:03]
09.02.2010 00:01
dohen
chalan Ty si talent,po par vetach poznas celu moju mentalitu-hotovy Alfred Adler.
Pokial nemas zaujem technicky poradit,popripade pozret ten bike,tak tu nevypisuj pi.....ny.
09.02.2010 04:56
construct
icondohen:
chalan Ty si talent,po par vetach poznas celu moju mentalitu-hotovy Alfred Adler.
Pokial nemas zaujem technicky poradit,popripade pozret ten bike,tak tu nevypisuj pi.....ny.

kamosko s p*covinami si zacal ty. ja som sa len normalne pytal ci to myslis vazne :mad: btw aspon je dobra show, no mozno by si sa mohol naucit bicyklovat :scared:
09.02.2010 08:36
prototype
Od: Banská Bystrica, Slovenská republika
Príspevkov: 184
Dohen> Mame stolicu, Ak chces dones, premeriame na pockanie. info@dw-cycles.com.
09.02.2010 09:35
Choď na stranu 1Choď na stranu 012Choď na stranu 2Choď na stranu 2